Özel
OFM Antalya Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Hoşcan, kalp hastalığından korunmak için yeme ve beslenme alışkanlıklarının da çok önemli olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Hoşçan, 'Akdeniz Diyeti' terimi ile 1960'lı yılların başlarında Akdeniz'in zeytin yetiştirilen bölgelerinde görülen beslenme tarzının kastedildiğini ifade etti.
KORUYUCU BESLENME
Doç. Dr. Hoşçan, "Meyve, sebze, baklagiller, kepekli tahıllar, kuru yemişten zengin, zeytinyağının temel yağ olarak kullanıldığı, balığın kırmızı ete tercih edildiği bir mutfaktır. Akdeniz diyetinde kan kolesterolünü yükseltici doymuş yağın az olması, koroner kalp hastalığı ve kanserden koruyucu olarak kabul edilmektedir" dedi.