X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Uğur UĞURAL: Kontrol sende
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Uğur UĞURAL: Kontrol sende

  • Giriş Tarihi: 13.4.2014

Sağlığı değerli, fit, atletik yaşam dostları. Merhaba cennet Antalyamızın yüreği güzel, ruhu güzel, kalbi güzel sağlığı değerli Sabah Akdeniz okurları. Yeni yazı dizimiz 'Karbonhidrat Günlüğü'nde yedinci final haftamız. Geçen haftaki köşemize ilgi büyük oldu ve siz değerli okurlarımızdan yine rekor sayıda mail aldık. Sorularınızı tek tek cevaplamaya devam ediyoruz. Bu hafta düşük karbonhidrat günündeki beslenme stratejisini açıklayacağız ancak önümüzdeki haftalarda bu yaza fit ve atletik girmenin tüm püf noktalarını sizlere söz verdiğimiz şekilde işlemeye başlıyoruz. Şimdi gelelim düşük karbonhidrat gününe; çoğunuz düşük karbonhidrat günü demekle sizden ne istediğimi merak ediyorsunuz. Şimdi bunu açıklağa kavuşturacağım. Zamanlama aynı dostlar, düşük karbonhidrat gününde de kalkar kalkmaz 30 dakika içinde kahvaltımızı yapıyor, öğünler arasına 3 saat farkı koyarak 5 öğün yapıyoruz. Böylelikle metabolizmamızı sıklıkla yiyerek zinde tutacağız. Bu sayede kan şekerimiz de dengede duracak. Hatta bunu garantilemek için size çok önemli bir tavsiyede bulunmuştum hatırlarsanız yani tarçın ve zencefil kombinasyonu. Düşük karbonhidrat gününe, biraz karbonhidratla başlarız. 1 dilim tam tahıllı ekmek, biraz peynir, domates ve salatalık. Bu doğrudan karaciğerimize gider ve glikojen depolarımızı tazeler. Bedeni doyurur, metabolizmayı sabah için hızlandırır. Sonra dönüşüm tamamlanır ve günün ikinci öğününde karbonhidratları keseriz. 3 saat sonra ikinci öğünde karbonhidratları kestik ama yağ yakımımız en üst seviyeye ulaştı. Bunu daha da üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. İşte bu evre birdenbire yüksek karbonhidrat gününden aldıklarımızla beraber herşeyin vücut tarafından yakıldığı ve olabildiğince hızlı yağ erimesinin gerçekleştiği bir evredir. Günün kalanında karbonhidratlar kesilip yerine yağlar yakılıyor. Her öğün proteinlerin, sağlıklı yağların ve yiyebildiğimiz kadar sebzenin birleşimi oluyor. Uygulamak isteyenler için kahvaltıdan sonraki öğünde organik fıstık ezmeli ve siyah çikolatalı bir bardak peyniraltı suyu karışımı size hem sağlıklı yağlar açısından bir takviyedir hem de ciddi derecede güç, enerji verir. Peyniraltı suyunun nasıl bir protein kaynağı, nasıl inanılmaz bir yağ yakıcı olduğunu zaten önceki yazılarımızdan biliyorsunuz. Öğle yemeğinde ton balıklı salatamız var. Öğleden sonraki ara öğününüzde kereviz sapları, yağsız peynir ya da lor tüketebilirsiniz. 100 gr kereviz sadece 16 kalori ve yüksek besin lifi içeriyor. Lor ise kaliteli protein, mineral deposudur. Yani çok iyi bir tercih olabilir. Akşam öğününe geldiğimizde ise sadece biftek var. Biyolojik açıdan bakarsak içinde yok, yok. Mecbur kalırsanız beyaz et türevleri ile değiştirebilirsiniz. Bu menülerle vücudumuzu en doğru şekilde yağ yakması için kandırıyoruz. Değerli okurlarımız, bu verdiğimiz örnek menülere göre kendi menünüzü dahi oluşturabilirsiniz, kontrol sizde, yaratıcı olabilirsiniz. O yüzden fit ve atletik hedefleriniz için sakın kaygı duymayın. Kaygının tek nedeni kontrol, organizasyon, hazırlık ve eylem eksikliğidir. Sizlerle kurduğumuz 'sağlıklı yaşam dünyasında' bu kelimelere ve kaygılara yer yok. Çünkü; her hafta sizlerleyiz her an yanınızdayız. Çünkü; doğasıyla havasıyla binbir çeşit taptaze besinleriyle bizlere lütuf cennet Antalyamız ve sağlıklı beslenen fitness tutkunu Antalyalı yaşam dostlarımız var. Sağlık ve sevgiyle kalın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.