X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Çevreci turizme doğru
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Çevreci turizme doğru

  • Giriş Tarihi: 11.6.2014

Son 10 yılda kentlerde, tüketim artışına bağlı olarak kişi başı atık miktarı da (kent ortalaması 620 kg/kişi) arttı. Uluslararası pazar rekabeti, moda kavramı, reklamcılık ve gelişen turizm atık artışının ana nedenlerinden.

ÇÖPLER AYRIŞIYOR
Bunun farkına varan İber Otel Palm Garden Türkiye'de çevreci turizm yaptığını belirten 21 otelden biri. Oteldeki ziyaretimiz süresince bize eşlik eden çevre görevlisi A. Cemal Bekar, otelin yaptıklarını ve hedeflerini anlattı. Bekar, çevreci olmak için atık üretiminin azaltılmasının önemini vurgulayarak, "Bu amaçla her bölümün atıkları, kaynağında ayrıştırılarak tartılır. Bu tartım sonuçları gelecek yılın hedeflerini belirler. Tartımdan sonra atıklar yetkili firmalarca imha edilir ya da geri dönüştürülür. Bunun haricinde otelin her yerinde müşterilerin atıkları ayrıştıracağı çöp kutuları bulunur. Ayrıca sertifikalarımızı korumak için yılda bir kez denetime tabi tutuluyoruz" dedi. Otel ayrıca çocuklara çevrecilik bilinci kazandırmayı da önemsiyor.

Serdar DEPE Dilara ÖRTEL-Devrim ÖZENÇ

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.