Yaz aylarının serinleten meyvesi karpuzun rekoltesini arttırmak için kabak köküne aşılanması kaliteyi etkiliyor. Aşılama nedeniyle karpuzda gerek renk gerekse tat ve aroma olarak değişiklik yaşandığı, eski lezzeti bulamayan tüketicilerin hayal kırıklığı yaşayarak tüketimi azalttıkları belirtildi. İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan, karpuzda kabak aşı sorununun giderek büyüdüğünü anlatarak Antalya ve Çukurova yöresinde üretilen ürünün tüketiminin düştüğünü dile getirdi. Tüketicinin karpuzda eski tat ve aromayı aradığını ifade eden Doğan, "Üretilen karpuzların yüzde 60'ı kabak aşılıdır. Bu işten üretici de tüketici de tüccar da zarar ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kabak aşısı karpuzu yasaklasın" dedi.