X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ramazan sofrası

  • Giriş Tarihi: 28.6.2014

CEVİZLİ KÖFTE DOLMASI

HAZIRLANIŞI

Dana döş ve kuzu döş etini ince ağızlı kıyma makinesinde çekin, içine çok ince kıyılmış soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, tuz, karabiber, k.toz biber ve kimyon ekleyerek karıştırın. En az 30 dk. soğuk dolapta dinlendirin. Köftenin iç harcı için ceviz, soğan ve kapya biberi ince dilimleyin ve teflon tavada önce sebzeler 5 dk. sonra da cevizi ilave edin. Son olarak baharatları ekleyin ve soğumaya alın. İçli köfte gibi kıymanın içini açıp harcı ekleyin ve iki elin arasında köfteyi birleştirin. Fırında 150 derecede 17 dk pişirin. İç pilav veya baharatlı patates püresi ile servis yapın. Afiyet olsun.

MALZEMELER
400 gr dana döş 200 gr kuzu döş( kıymalık) 1 adet kuru soğan 2 adet kapya biber 2 diş sarımsak 1 demet maydanoz 1/2 ayçiçeği yağı 2 yemek kaşığı kaşar peynir 200 gr ceviz içi Tuz, kimyon, karabiber kırmızı toz biber

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.