Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün Büyükşehir yasasıyla belediye sınırları içerisine dahil olan Ölüdeniz ve Göcek mahalleleri dahil tüm Fethiye'deki lokanta, otel, yemekhane ve mutfağı olan işletmelere atık yağ denetimleri başladı. Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, "Zeytinin, ayçiçeğinin, soyanın yağları bitkisel kökenlidir ve 3 seferden fazla kullanıldıktan sonra gıda sektöründen çekilmesi gerekir. Yağların kullanım ömürlerini doldurup doldurmadıklarını polar madde ölçümünü yerinde yaparak ani denetimler ile tespit ediyoruz. Atık yağların kaçak olarak toplanması sonucu tekrar gıda sektörüne girme ihtimali artıyor" dedi. Lavaboya dökülen 1 litre bitkisel atık yağın, topraklarımızı ve 1 milyon litre suyu kirlettiği belirtiliyor.