Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Ramazan sofrası

Giriş Tarihi: 2.7.2014
PAŞAZADE
Sıvı yağı tencereye alıp kızdıktan sonra eti ilave edin. Bıraktığı suyu çektirin ve sarımsak, soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurup, sırasıyla küçük kuşbaşı doğranmış biber ve domatesleri ekleyin. Ardından 1 yemek kaşığı su ile inceltilmiş salça ekleyin ve tamamen karıştırın. Düşük ateşte 30 dakika pişirmeye başlayın. Patlıcanları alacalı soyun ve kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin ve tekrar suda yıkayıp kağıt havluda kurulayın. Fritözde kızartın ve pişmiş olan ocaktaki yemek ile karıştırın. Fırın tepsisine alıp üzerlerine rende kaşar serpiştirin. Fırında 170 derecede kaşarların üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Yanında baharatlı kızarmış patates dilimleri ile servis edin. Afiyet olsun .

MALZEMELER
500 gr dana kuşbaşı 120 gr rendelenmiş kaşar peynir 1 adet soğan 2 adet domates 3 adet sivri biber 1 adet patlıcan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz ve karabiber

REVANİ TATLISI
Öncelikle su ve şekeri kısık ateşte 15 dk kadar kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu damlatın, karıştırın ve soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri çırpın, yoğurt ile sıvıyağı karışıma ekleyin. Sonra diğer tüm malzemeleri de ilave edin ve tam olarak karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. 170 derecede 35 dk sonra üstü kızaran keki 4 dakika dinlendirin ve soğuyan şerbeti gezdirerek döküp çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra dondurma veya kaymak ile servis edin.

MALZEMELER
2 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı un 1 çay bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ŞERBETİ İÇİN 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 5 damla limon suyu

ARKADAŞINA GÖNDER
Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz