X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Tatlı yiyelim formda kalalım
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Tatlı yiyelim formda kalalım

  • Giriş Tarihi: 6.7.2014

Uğur UĞURAL:

Sağlığı değerli, fit, atletik yaşam dostları. Merhaba cennet Antalyamızın yüreği güzel, ruhu güzel, kalbi güzel, sağlığı değerli SABAH Akdeniz okurları. Mübarek Ramazan- ı Şerif'in ikinci haftasındayız. Geçen haftaki köşemizde 16 saat süren açlık sonrası kan şekerinizi yükseltmeyen iftar öğünü ipuçlarını vermiştik. Geleneksel Ramazan sofraları hoş sohbet ve muhabbet içinde olur. Biz de geleneğe uyup tatlı yiyelim formda kalalım dedik. O yüzden bugün size 'hurmalı fit dondurma' yapıyorum. Hurma hem dini açıdan hem de spor açısından çok mübarek bir meyvedir. Vücudun beyin ve sinir hücreleri için çok gerekli olan glikozun ve fruktozun yeryüzünde minimum oranda birarada bulunduğu tek besin hurmadır. İçinde şeker bulunmayan 'UğuralFit Hurmalı Form Dondurma' Ramazan ayı içerisinde hem misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem de güvenle tüketebileceğiniz sağlık deposu alternatiflerden biri olacak. Sadece bununla kalsa iyi. Bu dondurmanın içerisindeki goji berry, 16 saat açlık süresi sonrası vücudunuzun en temel ihtiyacı olan vitamin-mineral ve 19 çeşit aminoasidi besin olarak size sunuyor. Bu meyve polenden 10 kat fazla biyolojik değere sahip. Dolayısıyla hiçbir besin takviyesi almanıza gerek yok. Uğural- Fit Hurmalı Form Dondurma'yı dizayn ederken mutfaktaki mucize baharat tarçını kullanmamak olmazdı. Sağlığı değerli her bireyin her gün mutlaka tüketmesi gereken bir besini ben size dondurma eşliğinde sunuyorum. Çünkü tarçın düzenli kullanıldığı takdirde kan şekerinizi yüzde 24, kolesterol seviyenizi yüzde 18 oranında düşürür. Kan şekeri seviyenizin dengede kalması demek fazlalıklardan yavaş yavaş kurtulmanız demektir. Önümüzdeki günlerde birbirinden faydalı UğuralFit Ramazan tarifleriyle beraberiz. Sağlık ve sevgiyle kalın.

UĞURALFİT HURMALI FORM DONDURMA

Hurmaları yıkayın. Dondurma yapımına başlamadan 2-3 saat önce bir kâsede üzerlerini örtecek miktarda ılık su ile ıslatın. Sütü kaynatıp soğutun. Salebi küçük bir kâseye koyun, soğuttuğunuz sütten bir miktar üzerine döküp tahta bir kaşıkla karıştırarak pütürsüz muhallebi kıvamına getirin ve karıştırarak tenceredeki süte ekleyin. Ocağı orta ısıda açıp devamlı karıştırarak pişirin. Öyleki süt, katı bir muhallebi kıvamı alsın. Süt iyice katılaşınca tencereyi ateşten alın ve 5-10 dakika kadar sürekli karıştırın. Suda yumuşamış hurmaları çekirdeklerinden ayırıp küçük küp şeklinde doğrayın. Her kâseye 2 adet hurma düşecek şekilde koyun. Üzerine hazırladığınız dondurmayı dökün, soğutun ve buzdolabında dinlendirin. Kaseleri 3-4 saat önceden buzluğa koyup dondurun. Servis esnasında her kaseye 1 tatlı kaşığı goji berry ekleyin.

MALZEMELER

5 su bardağı organik veya mandıra sütü 5 tatlı kaşığı organik saf salep (katkısız) 8-10 adet Bağdat hurması 1 tatlı kaşığı organik toz tarçın 1 adet organik çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı organik goji berry

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.