Tuvuk göğüsleri 2 parçaya bölün ve et döveceği ile hafif inceltin ve hepsini tamamladıktan sonra tuz ve karabiber üzerlerine serpiştirin, mantarları tavada soteleyin. Soğutun, tavukların içine kaşar mantar ve tereyağı ile doldurun rulo biçiminde sarın uçlarını kürdan ile tutturun. Sarma işlemini tamamlayın sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp sıvı yağda kızartın, kürdanlarını çıkarın.
MALZEMELER
2 adet bütün kemiksiz tavuk göğsü 1 su bardağı rende kaşar 200 gr mantar 200 gr tereyağı Tuz, karabiber 1 su bardağı un 1 su bardağı galeta unu 3 yumurta 200 gr ayçiçeği yağı
Güllaç
Sütü ısıtın şekeri ilave edin ve karıştırın kaynatın ocaktan aldıktan sonra gül suyunu ekleyin karıştır ılımaya bırakın, 2 adet güllaç yufkalarını yaklaşık 30 sn kadar süte yatırılır ve borcam tepsilerine serin 1 kat daha güllaç yufkası ekleyin üzerine ceviz Hindistan ceviz pudra şekeri karışımını dağıtın tekrar 2 adet güllaç yufkasını süte batırın üzerini kapatın ceviz Hindistan cevizi ve pudra şekeri üzerine serpiştirin son kalan güllaç yufkasını sütde bekletin üzerini kapatın şekerli sütü tepsideki güllaçların şerbet olarak üzerine eklenir soğuk dolapta dinlendirilir dilimlenip servis tabaklarına alın Antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleme yapın. Afiyet olsun
MALZEMELER
1lt süt 6 adet güllaç yaprağı 250 gr toz şeker 150 gr dövülmüş ceviz 1 fincan gül suyu 50 gr kiraz şekerleme 100 gr toz Antep fıstık 100 gr pudra şekeri 50 gr Hindistan cevizi
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı