X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Beşamel soslu sultan kebap
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Beşamel soslu sultan kebap

  • Giriş Tarihi: 8.7.2014

Etleri tencereye alıp, üzerilerini 2 parmak geçecek kadar su koyun. 1 saat haşlayın. Ayrı tencerede yemeklik doğranmış soğanları ezilmiş sarımsak ve etleri ekleyerek renkleri dönene kadar soteleyin. 1'er dakika ara ile küp doğranmış patates, havuç, kabak ve bezelyeleri ilave edin. Sotelemeye devam edip su ile inceltilmiş salçayı ekleyin, karıştırın. Baharatları da ekleyip yumuşayana kadar pişirin ve kenara alın. Beşamel sos için ayrı tavada tereyağını eritip, üzerine unu ekleyin ve kavurun. Sütü verip hızlıca pürüzsüz karıştırın. Baharatları ilave edip orta ateşte karıştırarak kaynatın, koyu bir kıvam aldığında ateşten alın. Yufkaları 4 eşit üçgene bölün ve çukur bir kasenin içine uçları dışarı taşacak şekilde oturtun. İçlerine hazırlanan etli harçtan doldurup, kenara sarkan parçaları üzerine kapatın. Sonra kaseleri yağlanan fırın tepsilerine ara boşluk bırakarak yufkaları yerleştirin. Üzerine beşamel sos gezdirin ve rende kaşar serpiştirin. 180 derecede 20-25 dk pişirin. Pirinç pilavı ile servis edin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
100 gr bezelye 1 tatlı kaşığı salça 1 adet kabak 1 adet kuru soğan 1adet havuç 2 diş sarımsak 250 gr dana kuşbaşı 1 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağ 2 adet yufka 100 gr rende kaşar Kararınca karabiber tuz, k.toz biber Beşamel sos için 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağ Tuz ve akbiber,et veya tavuk bulyon

Cevizli incir tatlısı
İncirleri yıkadıktan sonra bütün olarak ılık sütte 30 dk bekletin. Yumuşadıktan sonra içlerini oyun ve tarçın ile karıştırılan cevizleri açılan incirlere doldurun. Açık olan kısmı tekrar elinizle kapatın ve saplı kısmı üste gelecek şekilde tencereye dizin. Ayrı tencerede şekeri ve suyu karıştırıp sadece ısıtın ve incirlere dökün. 20 dk orta ateşte kaynatın, varsa borcama alıp şerbetini de üzerine gezdirin ve soğutun. Üzerine Antep fıstığı gezdirip kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER
420 gr kuru incir 1 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 su bardağı süt İç malzemesi 200 gr ceviz içi 150 gr tarçın 100 gr Antep fıstık

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.