X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ramazan sofrası

  • Giriş Tarihi: 10.7.2014

Beyran
Bir tencereye etleri koyup üzerine 8-10 bardak su ilave edin. Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve sudaki etleri küçük parçalara didikleyip beklemeye alın. Kısık ateşte sosu ezilmiş sarımsak ve tereyağı ilave ederek kaynatmaya devam edin. 15 dakika sonra yıkanmış pirinçleri ekleyip kısa bir süre sonra domates ve etleri de ekleyerek tatlandırın. 5 dakika daha kaynatın. Servise hazırdır. Afiyet olsun.

MALZEMELER
850 gr kuzu incik 1 su bardağı pirinç 2 adet domates 2 diş sarımsak Yarım limon 1 yemek kaşığı tereyağı Yeterince tuz karabiber

ŞAM TATLISI
2 su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı un Yarım paket kabartma tozu ve vanilya 150 gr kabuksuz bütün badem Şerbeti için 2 su bardağı şeker 3 su bardağı su

Bir kaba yoğurt ve şekeri alarak iyice çırpın. Daha sonra üzerine irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yağlanmış olan fırın tepsisine hamuru boşaltın. Hamurun üzerine bademleri sıralayın ve 170 derecede kızartmaya bırakın. Şerbeti için şeker ve suyu karıştırın. Orta ateşte kaynamaya başladığında 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğutun. Tatlımızın üstü tamamen kızarmışsa fırından alın. Soğutulmuş olan şerbeti üzerine gezdirin, şerbetini çekmesi için dinlendirin ve soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.