X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Pür lezzet
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Pür lezzet

  • Giriş Tarihi: 12.7.2014

Kıymayı bir kaba alın rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta,ekmek içi,baharatları ekleyip yoğurun ve soğuk dolaba dinlenmeye alın, patlıcanı alacalı soyun halka şeklinde dilimleyin yıkayın havlu peçete ile kurulayın,patatesi soyun ve halka şeklinde doğrayın ve patlıcanı patatesi yağda kızartın beklemeye alın, kıymayı ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın yuvarlak yassılaştırın tavada kızartın. Halka dilimli domates ve kızaran sebze köfteleri fırın tepsisine sırt sırta dizin salçayı suda inceltin yemeğin üzerine gezdirin tereyağı da üzerine verin fırında 160 derecede 15 dakika pişirin sıcak olarak pirinç pilavı ile servis yapın. Afiyet olsun.

MALZEMELER
300 gr orta yağlı dana kıyma 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yumurta 1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi 3 adet domates 3 adet patates 2 patlıcan 1 yemek kaşığı salça Kimyon,tuz,karabiber

Peynir tatlısı
Şerbet için 3 su bardağı suyu 3 su bardağı şekeri vanilya ve limon suyunu karıştırın 15 dak. Kaynatın ve soğumaya bırakın. Margarin, yumurta ve peyniri geniş bir kapta karıştırın sonra irmik, Hindistan cevizi ve aldığı kadar un ilave edin yoğurmaya başlayın kulak memesi kıvamına getirip ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvalayın borcam yuvarlak tepsilere dizin üzerine yumurta sarısı sürün fırında 180 derecede üzeri kızarana pişirin. Fırından alın soğuk olan şerbetini verin tatlı soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı irmik 3 su bardağı su 1 paket vanilya 1.5 çorba kaşığı margarin 1 adet yumurta sarısı 3 adet yumurta 1 çorba kaşığı limon suyu 250 gr tuzsuz lor peynir 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi Un

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı


kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.