Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Elvan kızı çorbası

Giriş Tarihi: 14.7.2014
Kemik, yıkanmış mercimek, patates, bütün havuç ve soğanı ikiye bölün ve yarısını kuşbaşı doğrayın. Defne yaprağını düdüklü tencereye ilave edip suyunu verin. Pişene kadar haşlayın. Sonra düdüklü tencereden alın ve ince bir süzgeçten geçirip ayrı tencerede ağır ateşte kaynatmaya devam edin. Soğan ve havucu rendeleyip tavada yağını verin ve sotelemeye başlayın. Unu ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. Baharatlarını verip karıştırın ve kaynamakta olan çorbaya ekleyin. 10 dk daha kaynatıp tekrar süzgeçten geçirin. Tadını ayarlayın ve son olarak üzerine tereyağını verip kapağı kapalı dinlendirin. Eriyen tereyağını karıştırarak yedirin ve yanında limon ile servis edin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
1 su bardağı mercimek 1 küçük dana kemiği 5 su bardağı su 1 adet patates 1 soğan, 1 havuç 1-2 dal defne yaprağı 1 çay kaşığı nane 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı sıvıyağ Tuz, karabiber, k.toz biber

KAZANDİBİ
DERİN bir tencerenin içine süt, pirinç unu, vanilya ve şekeri ekleyip kısık ateşte yavaş yavaş sürekli karıştırarak ve topaklanma olmasına izin vermeden kaynatın. Muhallebi tamamlanmış olur. Aliminyum veya çelik tepsinin içini margarin ile yağlayıp üzerine pudra şekeri serpin. Pişen muhallebiden tepsinin her alanına dökün ve her yeri eşit olacak şekilde yayın. Tepsinin altını orta ateşte ocağa verin ve tepsideki muhallebinin karamelleşmesini sağlayın. Tepsiyi ateşten alıp içi su dolu büyük bir tepsiye oturtun ve soğumaya bırakın. 3 saat soğuk dolapta bekletin. Servis etmeden önce kare halinde kesin karamel kısmı üste gelecek şekilde ters çevirin. Üzerine isteğe göre Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
3 yemek kaşığı pirinç unu 4 su bardağı süt 3 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 3 çorba kaşığı pırda şekeri

ARKADAŞINA GÖNDER
Elvan kızı çorbası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz