X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ekşili köfte
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ekşili köfte

  • Giriş Tarihi: 25.7.2014

SOĞANI rendeleyin. Kıyma, pirinç, tuz ve karabiber ile karıştırarak iyice yoğurun. Kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar alıp ıslattığınız avucunuzun içinde yuvarlayarak top köfteler yapın. Düz bir tabağa unu koyun. Köfteleri çevire çevire bu una bulayın. 6 su bardağı suya bir tutam tuz ekleyip bir tencerede kaynatın. Köfteleri ve küçük küçük doğranmış havuçları kaynamış suya atın. 10 dakika kadar sonra küp doğranmış patatesleri ekleyip, patatesler yumuşayana kadar pişirin. Limonun suyunu sıkıp, yoğurt ve yumurta sarısı ile birlikte bir kasede iyice karıştırın. Bu karışıma çorbanın suyundan azar azar 5 yemek kaşığı ilave edin ve elde ettiğiniz terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya katın. 5 dakika daha pişirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

MALZEMELER
200 gram kıyma 1/2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı pirinç 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1/2 adet limon Tuz, karabiber

AŞURE
BUĞDAY, fasulye, nohut ve üzümü ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü alıp kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohudu süzüp ayrı kaplarda haşlayın. Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER
2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı kuru fasulye 15 su bardağı su Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı küp doğranmış kayısı 1 su bardağı doğranmış kuru incir 1 portakal SÜSLEME İÇİN 1 su bardağı kuş üzümü çekilmiş ceviz içi Antep fıstığı Tarçın

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY

Su Otel Aşçıbaşı

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.