X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Tel şehriyeli çıtır tavuk
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Tel şehriyeli çıtır tavuk

  • Giriş Tarihi: 26.7.2014

Tavuk göğüsleri ikişer büyük ince parçaya ayırın ve her birini üç parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın. Kestiğiniz tavuk parçalarını önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra da yarı yarıya ölçüdeki galeta unu ve tel şehriye karışımına bulayıp, tavada kızartın.Tercihe göre yeşillikler ve patates salatası ile servis edin. Afiyet olsun. Not: Tel şehriye yerine tel kadayıfta kullanabilirsiniz.

MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs 2 yumurta (çırpılmış) 1 kahve fincan Un 1 kahve fincan Galeta unu 1 kahve fincan Tel şehriye 1 çay bardağı Kızartmak için yağ Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

Elmalı tart
Elmaları rendeleyip tozşekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hamur için olan malzemeleri genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olacağı için unu azar azar ilave ediyoruz. Yoğrulan hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz.Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz. 200 Derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER
125 gram oda ısısında margarin 1 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un İç harcı 3 adet elma 2 yemek kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tarçın Pudra şekeri

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.