X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Et tüketimine dikkat
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Et tüketimine dikkat

  • Giriş Tarihi: 4.10.2014

Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nuri Cömert, kalp damar rahatsızlığı bulunan hastalara bir dizi uyarılarda bulundu. Dr. Cömert, "Kalp damar, yüksek tansiyon ve şeker gibi rahatsızlığı bulunan hastalara et kesinlikle yasak diye bir şey yok ama kararında ve dozunda tüketilmeliler" dedi.

DOZUNDA TÜKETİN

Kurban Bayramı'nda et tüketiminin oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Dr. Cömert, et tüketiminde pişirme yönteminin önemini vurguladı. Cömert, "Özellikle bilinen kalp damar, tansiyon, şeker ve stent takılan hastalarımızı et tüketimi konusunda uyarıyoruz. Kesinlikle yasak diye bir şey yok ama kararında dozunda ve yağsız tüketmelerini bunları da haşlama ya da buharda pişirmelerini öneriyoruz. Kavurma ya da kızartma yöntemi ile tüketilen etler hastalarda çarpıntı ve diğer rahatsızlıkların temelini oluşturabilir" diye konuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.