X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Aşçılar şampiyonası Antalya'da yapılacak
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Aşçılar şampiyonası Antalya'da yapılacak

  • Giriş Tarihi: 31.10.2014
Aşçılar şampiyonası Antalya'da yapılacak
Aşçılar şampiyonası Antalya'da yapılacak

Türkiye'nin gastronomi turizmi atağı Antalya'dan geldi. Ülkelerin aşcı milli takımları ilk kez Türkiye'de olacak. Birçok ülkenin milli takımı Antalya'da en güzel yemek için yarışacak

Antalya Expo Center'da 25-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 22. Anfaş Food Product Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı esnasında Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) işbirliği ile 1. Uluslararası TAFED Aşçılar Şampiyonası düzenlenecek. 1928 yılında Paris'te kurulan ve günümüzde dünyada 100 resmi şef birliği ve 10 milyon profesyonel şefin üyesi olduğu Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) işbirliğiyle düzenlenecek şampiyona Türkiye'de ilk defa düzenlenecek. Dünya ülkelerinin aşçı milli takımları Türkiye'de ilk kez Antalya'da yarışacak.

GASTRONOMİ TURİZMİ
Şampiyonanın detayları Antalya Expo Center'da Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer ve TAFED Başkanı Zeki Açıköz'ün başkanlığında düzenlenen Anfaş ve Tafed yöneticilerinin katıldığı toplantıda değerlendirildi. TAFED Başkanı Zeki Açıköz 22 yıldır düzenlenen Anfaş Food Product Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı'na büyük önem verdiklerini belirterek "Uzun yıllardır Türk gıda sektörünün gelişimi ve uluslararası platformda tanınmasında çok büyük katkı sağlayan fuar esnasında gerçek anlamda uluslararası ve 7 ülke milli takımlarının katılımının kesinleştiği şampiyonayı düzenleyeceğiz. Dünya mutfağının devleri Anfaş Food Product fuarını ziyaret edecek ve aynı zamanda da şampiyonada milli takımları ile yarışacaklar. Bu yarışmanın Türk gastronomi turizmine büyük katkı sağlayacağı inancındayım. Mesleklerinde bir numara olan şefler şampiyona esnasında Türk yemeklerini de öğrenip kendi ülkelerinde tanıtımını yapacaklar" dedi.

ÖZEL ALAN KURULUYOR
Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer Anfaş Food Product Fuarı'nda ülkelerin en başarılı şeflerinden kurulu milli takımlarını ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, "Türkiye'nin büyük otel ve restoranlarının şefleri de burada olacak. Fuar alanımızda 5000 metrekarelik WACS standartlarında bir yarışma alanı dizayn ediyoruz. Tribünler ve teknolojik mutfaklar kurulacak. Dünya turizm pastasından payını arttırmak isteyen ülkelerin turistik özelliklerine mutlaka kültürel özelliklerini ve gastronomi kültürlerini de ön plana çıkarmaları gerekiyor" diye konuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.