X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Aziz SERÇE: 'Aşk ile aş'ın serüveni; Patio'da sevgili ile yemek
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Aziz SERÇE: 'Aşk ile aş'ın serüveni; Patio'da sevgili ile yemek

  • Giriş Tarihi: 14.2.2015
Aziz SERÇE: 'Aşk ile aş'ın serüveni; Patio'da sevgili ile yemek
Aziz SERÇE: 'Aşk ile aş'ın serüveni; Patio'da sevgili ile yemek

Yemek çoğu zaman sevginin kendisini ifade ediş şekillerinden biri olmuştur. Taa anne göğsünden beri. Belki de yemek ve sevginin yolları daha o ilk andan başlar. Sevgili anneden ilk beslenme ile. Bu yüzdendir belki de yaşınız kaç olursa olsun, sevgisini en iyi gösterme şeklidir kendi elleri ile yemekler yapıp sunması çocuğuna, diğer sevdiklerine annenin… Madem ki yemek ve sevgi bu kadar iç içe; o zaman öncelikle bu bakış açısı her iki tarafa da aynı şeyi ifade etmelidir. Diğer birçok konuda olduğu gibi yemeğe de paralel bir bakış açısına sahip olmakta fayda var.
Bana göre aşkın oluşumuna ve devamına yönelik en önemli unsurlardan birisi; ilişkide paralel bakış açısına ve benzerliklere sahip olunup olunmadığıdır. Özellikle de yemek açısından yakalanmış bir benzerlik yoksa… Şubat'ın 14'ünde, kutlamada, tanışmada… Sürpriz Suşi yemeyi ümit edenle; meşhur bir kebapçıda yemek yemeyi hayal edenlerin vay haline… Ya da deniz ve mehtap ile Kaleiçi beklentisi, uyuşmazlığı. Veya fasıllı bir yemek ile piyano eşliğindeki bir beklentinin uyuşmazlığı. Yemek tarzlarınızda; mekan, menü, tat, tarz vs benzerliği, paralelliği yakalamış olmanızla başlar büyü...
Biraz emekle benzerliklerinizi keşfettiyseniz, alternatiflerinizden Kaleiçi'nde yemek yeme varsa; Patio, ambiyası, menüsü ve Michele farkı ile gecenizden ortak keyif almanıza katkıda bulunabilir.
Hani derler ya işini, yaptığın yemeği aşk ile yapmalı diye… Bunun için aşkı bilmek, onu yaşamış olmak gerekir. İşte Michele aşkı için taa İtalya'dan gelmiş, aşkı bilen, yaşayan biri olarak; içindeki aşkı yansıtarak yaptığı aşk kokulu, görüntülü yemekleri; aşkı içeri girdiğiniz andan hissedeceğiniz bir mekanda, Patio'da yemek, keyifli anları dorukta yaşamanızı sağlayacaktır.
Tarihi dokusu, günümüz modern mimarisi, şöminesi, müzik ve güler yüzlü çalışanlar, sizi şef Michele'nin o güne özel İtalyan mutfağının, bizim damak tadımızla örtüşen en uygun menüsü ile misafirlerini bekliyor olacaktır. Hoş geldiniz kokteyli ile başlayan gece; damak tadınıza uygun seçmiş olduğunuz şarap ya da tercihinizi kolaylaştıracak zengin içecek içeriği ile alkollü veya alkolsüz bir içecekle yemek yolculuğunuz başlamış olacaktır. Carpaccio'nun sürpriz sunumu ve gecenin anlamına uygun risotto ile artık serotonin salınımı çoktan başlamış olacağından, gecenin yemek boyutu masanızdaki görevini yerine getirmeye devam edecektir. Gecenin anlamına uygun ana yemek 'dana bonfile madalyon' ve kalp şeklindeki chesecake ile gecenin sonuna doğru, özel hazırlanmış Michele özgü içecek sunumuyla; Patio görevini damakta bıraktığı tat ile kusursuz yerine getirmiş olacaktır.
Her şeye rağmen sevgililer gününün sadece yemeğe kurban gitmesine izin verilmemelidir. O gece, sadece bedeni değil, sevgiyi de beslemeli… Menü, sadece mideye değil, beyne, oradaki serotonine de hitap etmeli… Nasıl ki yemek yapılırken kullanılan unsurların yemekteki ana dokuyu görüntü, tat vs açısından bozmaması gerekiyorsa; o gece ana unsur sevgi, birlikte olmanın ve o anı paylaşmanın hazzı olmalıdır. Diğer bütün unsurlar yemek, içecek, müzik, ambiyans gereksiz konuşmalar vs. o gecenin ana unsuru olmamalıdır. Sadece ilham vermelidir sevgiye diğer o bütün her şey… Tıpkı Ovidius'un dediği gibi "Okusun kalbindeki kadının kendisi olduğunu, o masa da; ateşini itiraf eden gözlerinle bak gözlerine, sen hep sus sesin ve dilin bakışların olsun." Sevgili ve yemekle olan bütün buluşmalarınızın ağız tadıyla geçmesi dileği ile…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.