Alanya Belediyesi'nin, Alanya Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla başlattığı 'Alanya Mutfağı Yöresel Yemek Kursu'na katılan 30 kadın, aralarında 'Gülüklü Çorba', 'Talatorlu Patlıcan', 'Şekerli Peksimet', 'Laba Dolması', 'Göleviz Yemeği' ve 'Öksüz Helvası'nın yer aldığı 28 çeşit yöresel yemek ve tatlıyı gelecek nesillere aktarmak için öğreniyor. Alanya'nın yöresel yemek ustalarından Emine Çorbacı'nın verdiği kursa yerleşik yabancılar da ilgi gösteriyor.
28 ÇEŞİT YEMEK
Alanya Belediyesi'nde görevli Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş, Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kursun son derece keyifli geçtiğini aktardı. Kursiyerlerin uygulamada öğretmenlerine yardımcı olduğunu kaydeden Erdoğmuş, "Bu şekilde geçmişten günümüze yöresel yemeklerin taşınmasını amaçlıyoruz. Kurs kapsamında 28 çeşit yemek yapılıyor" diye konuştu. Kurs eğitmeni Emine Çorbacı "Kursumuzakatılmak isteyen herkesi bekliyoruz" dedi.