X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER AZİZ SERÇE: Evde iyi bir kahvaltının yolu iyi bir şarküteriden geçer
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

AZİZ SERÇE: Evde iyi bir kahvaltının yolu iyi bir şarküteriden geçer

  • Giriş Tarihi: 9.5.2015
AZİZ SERÇE: Evde iyi bir kahvaltının yolu iyi bir şarküteriden geçer
AZİZ SERÇE: Evde iyi bir kahvaltının yolu iyi bir şarküteriden geçer

Eğitim ve kültür seviyesindeki artışa paralel olarak; doğru, düzenli, dengeli, sağlıklı beslenmenin önemi her geçen gün artıyor. Yemek sadece karın doyurmak olmaktan çıkıp, bir taraftan zevkin en önemli unsurlarından biri oldu, diğer taraftan da kaliteli, sağlıklı ve uzun yaşamanın yollarından birinin de bilinçli beslenmeden geçtiği çoğumuz tarafından bilinir hale geldi. Bunun için doğru besinleri kaynağından temin edebilmek, doğal ürünler bulmak, doğru yöntemlerle hazırlamak, sunmak, saklamak gerekiyor. Ürün temini anlamında en önemli besin kaynaklarımız olan et ve et ürünlerini, kahvaltılıklarımızı aldığımız şarküterilerin hayatımızda önemli bir yeri var. Fransa kökenli 'charcutier' dilimize şarküteri olarak yerleşmiş. 18. yüzyılın başında Paris'te lonca halinde örgütlenmiş yiyecek içecek satıcılarından; sosis, jambon ve diğer et ürünleri satanlar charcutier olarak adlandırılmış. Günümüzde bizim ülkemizde şarküterilerde et ürünleri ile birlikte kahvaltılıkların da satılması nedeniyle daha geniş bir yelpaze ile hizmet veriyor. Değişen iş ve yaşam koşulları nedeniyle hafta içi aksayan kahvaltıyı, özellikle hafta sonları dışarıda veya evde, ailece ya da yakınlarla yapmak neredeyse olmazsa olmazlarımız haline geldi. Dışarıda kahvaltıyı başka bir gün ele alacağım. Bugün özellikle evde yapılan kahvaltılar için ihtiyaç duyduğumuz peynir, zeytin, bal, yağ ve et ürünlerini temin ederken neden şarküteriyi seçtiğimizi düşündüğümüzde; bilinçaltında doğal, yöresel kaynağı belli, fazla endüstriyel olmayan ürünlere ulaşabilme isteğini görüyorum. Daha önce değindiğim gibi sağlıklı beslenmenin yolu öncelikle doğal yollarla üretilmiş, kaynağı belli, yöresel, kaliteli ve güvenilir ürünleri almaktan geçer. Bu anlamda Antalya da hizmet veren şarküterilerden; kendisini zaten et ve et ürünleri konusunda kanıtlamış bir isim olan Turgay Et'in sahibi, Turgay Gülel ile Turgay Et ve Şarküteri'de sohbet ettik. Turgay Et ve Şarküteri'de et ve et ürünleri konusunda kendisini gayet iyi bildiğimizden, daha çok et dışındaki ürünlere bakış açısına ve yeniliklere yer verdik. En büyük amacının kaliteli işler yaparak, tatmin olmak ve bundan keyif almak olduğunu vurguluyor Turgay Gülel. Konuşmalarından, kendisinin ürün temini konusundaki çalışma prensibinin tam olarak bir şarküteriden beklenen şekilde olduğunu gördüm. Kaliteli lezzetli yöresel ürün bulmak adına bizzat kaynağına gidip görerek, seçerek direkt üreticiden temin ettiğini ifade etti. Akhisar, Gemlik ve Aydın'dan zeytini, başta Anzer balı olmak üzere; Sivas'tan, Bitlis'ten normal balı, kestane balını Rize'den; turşu Çubuk'tan, tereyağı Elmalı ve Trabzon'dan; Antep, Urfa ve Bandırma'dan da peynir temin ediliyormuş. Turgay Et ve Şarküteri bir adım öteye geçerek, bütün bu güzel kahvaltılıklarla orada kahvaltı yapma imkanı sağlamış. Gün içinde her güne özel yemekleri, güzel zeytinyağlıları ve mezeleri orada yiyebilme ve ister ye ister al götür, ister paket siparişi ver anlayışı ile iyi bir hizmet veriliyor. Turgay'a kaliteli işler yaparak keyif alma yolculuğunda başarılar diliyorum. Dışarıdan ücretini ödeyerek aldığımız ve özellikle yiyerek, içerek tükettiğimiz gıdalarımızın; doğal, kimyasallardan uzak güvenilir, hilesiz bir şekilde sofralarımızda yer almasını temenni ederek; herkese mutlu kahvaltılarla dolu günler dilerim…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.