X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER AZİZ SERÇE: Akdeniz akşamlarında, Akdeniz'de yemek
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

AZİZ SERÇE: Akdeniz akşamlarında, Akdeniz'de yemek

  • Giriş Tarihi: 23.5.2015

Yaşamın her boyutu ile ilgili seçimlerimizi belirleyen çok fazla unsur var. Hele de konu yemek olunca tat, mekan, yemek, içecek seçimlerimiz değişkenlik gösterebilir. Şu doğru, bu yanlış gibi genellemelerden kaçınmalı ve bunun kişiye, zamana, ihtiyaca göre değişkenlik gösterebileceğini göz önünde bulundurmakta fayda var. Şu an içinde bulunduğumuz mevsim ve coğrafya gereği, şarkılara bile konu olmuş Akdeniz akşamlarını yaşamak söz konusu olunca elbette Akdeniz'de bir kahvaltı, öğlen veya akşam yemeği tercihimiz deki beklentilerimiz farklı olacaktır. Akdeniz'in görüntüsünden, esintisinden, rahatlığından faydalanırken ona eşlik edecek içerikteki bir menü ile hizmet verecek mekanlara daha fazla meyilli oluruz. Benim seçimim de öncelikle Akdeniz manzarası olmalı, sonra rahat edebileceğim bir ortam olmalı, serin olmalı, serinletecek içecekler olmalı, hijyen kesinlikle olmalı, özellikle kavurucu sıcaklardan dolayı; taze, güvenilir, kaliteli ürünler kullanılmalı veee tabiî ki iyi sunum ve iyi hizmet kırmızı çizgilerim olacaktır. Bu beklentilerime cevap veren ve sıklıkla tercih ettiğim Lara'daki şubeden sonra hizmete giren Düdenpark The Bigman Cafe&Bistro'yu ziyaret ettim. Sahibi Güray Bey'le Bigman hakkında sohbet ettik. Öncelikle mevsim gereği ihtiyaç duyduğumuz esintisi bol bir yere oturup, kendilerinin yaptığı doğal buz gibi bir limonata ile serinledik. Diğer mekanlarda olduğu gibi burada da Bigman konsepti haline gelmiş olan Akdeniz'in görüntüsüne, esintisine hakim bir nokta seçilmiş. Güray bey sıklıkla Bigman'in bir Antalya markası olduğunu ve öncelikle Antalya'da yaşayanlara günün her saatinde hizmet verebilmek için ekip olarak hazır olduklarını ifade etti. Şu çok hoşuma giden cümleyi, 'Kızım da burada yiyor, onun yemesini istemediğim hiçbir şeyi kullanmıyorum'u burada da duymak hoşuma gitti. İsimlerinden etkilenmiş olacaklar ki, sloganları haline gelmiş ve gerçektende denemiş olduğumuz her yemekte de öyle olduğunu gördüğüm 'Büyük porsiyon, büyük lezzet'lerle buluştuk. Kendi imalatları olan; ince dilimlenmiş dana eti, roka, parmesan dilimleri, yağ, limon sos eşliğinde Dana Carpacio sevenlerinin beğeneceği bir tattı. Artık Bigman ile özdeşleşmiş kıvamında sosu ile Tavuklu Sezar salatası mevsime uygun bir seçim olacaktır. İnce hamurda mozzarella peyniri, kurutulmuş dana eti, roka ve slice parmesan ile sunulan Pizza Valtellina denemeye değer. Teriyaki somon şiş ise ana yemek için mevsime uygun bir seçim olabilir. Klasik bir tat ve farklı bir sunumla profiterol ile tatlı bir son… Akdeniz'in güzel coğrafyasında ki bir çok güzelliğe ev sahipliği yapan Antalya'da, kendisini Antalya ile özdeşleştirmiş, Antalya markası olan Bigman; Düdenpark'taki şubesi ile de güzel anlar yaşayabileceğiniz bir ortamı ve menüsü ile hizmet vermektedir. Yaşamlarınızın, yemeklerinizin Akdeniz şarkısı sıcaklığında, hoşluğunda, güzelliğinde geçmesi dileklerimle…

AKDENİZ AKŞAMLARI
Akdeniz akşamları bir başka oluyor Hele bir de aylardan temmuz ise bambaşka Sahilde insanlar kol kola, sımsıcak Coşmamak elde mi böyle bir akşamda İşte ben böyle bir akşamda aşık oldum
Haluk Levent

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.