X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ekşili köfte
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ekşili köfte

  • Giriş Tarihi: 19.6.2015
Ekşili köfte
Ekşili köfte

Soğanı rendeleyin. Kıyma, pirinç, tuz ve karabiber ile karıştırarak iyice yoğurun. Kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar alıp ıslattığınız avucunuzun içinde yuvarlayarak top köfteler yapın. Düz bir tabağa unu koyun. Köfteleri çevire çevire bu una bulayın. 6 su bardağı suya bir tutam tuz ekleyip bir tencerede kaynatın. Köfteleri ve küçük küçük doğranmış havuçları kaynamış suya atın. 10 dakika kadar sonra küp doğranmış patatesleri ekleyip, patatesler yumuşayana kadar pişirin. Limonun suyunu sıkıp, yoğurt ve yumurta sarısı ile birlikte bir kasede iyice karıştırın. Bu karışıma çorbanın suyundan azar azar 5 yemek kaşığı ilave edin ve elde ettiğiniz terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya katın. 5 dakika daha pişirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

MALZEMELER

200 gram kıyma 1/2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı pirinç 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1/2 adet limon Tuz Karabiber

SÜTLÜ KAYISI TATLISI

Kayısıları sütün içinde 1 saat kadar bekletip ceviz içini kayısıların içlerine doldurduktan sonra süte şeker ilave edin ve karıştırın. Kayısıları tekrar koyun ve yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşak bir kıvama gelince kayısıları soğutun ve açık kısımlarına çay kaşığı yardımı ile kaymak sürün. Üzerine Antep fıstığı serpiştirin. Çukur bir servis tabağına sütü sos olarak verin. Üstüne kayısıları dizin ve servis edin. Afiyet olsun.

MALZEMELER

500 gr kuru kayısı 500 gr süt 250 gr toz şeker 200 gr kaymak 1 çay bardağı 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı


kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.