X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Bademli tavuklu islim kebap
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Bademli tavuklu islim kebap

  • Giriş Tarihi: 1.7.2015

HAZIRLANIŞI
Tavayı ısıtın ve zeytinyağı koyun. İnce ince doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip kavurun. Pembeleşip öldükten sonra bademleri ekleyin. Küp doğranmış renkli biberleri ekleyip hep birlikte soteleyin. Biberler piştikten sonra tavuklarını ilave edin. Tavuk suyunu çekip salana kadar kavurun ve ikiye bölünmüş kokteyl domatesleri ve 1 çay bardağı bulyonlu su ekleyin. 5-10 dakika pişirip altını kapatın. Biber, patlıcan ve kabağı uzunlamasına 2-3 mm kalınlığında kesin. İster tavada ister ızgarada pişirin. Bir kaseye, kasenin dibini de kapatacak ve kenarlardan sarkacak şekilde bir patlıcan, bir kabak, bir havucu yan yana dizin. İçine tavuklu harçtan koyun ve kenarlardan sarkan sebzeleri üzerine kapatın. Kaseyi fırın tepsisine ters çevirin. Üzerine yarım domates, bir dilim yeşil biber koyup çöp şişle tutturun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tavuklu harcın suyundan üzerine dökün ve 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Yemeği servis tabağına alın. Tavuklu harcın sosundan ve bademlerden tabağın kenarlarına ve yemeğin üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
600 gr tavuk but 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 er adet patlıcan kabak 1 çay bardağı zeytinyağı 100 gr badem 5 adet mini domates 1 adet domates 2 adet sivri biber Tuz, kırmızı toz biber, karabiber, tavuk bulyon

Pudingli rulo pasta

HAZIRLANIŞI
Yumurta ile şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Hamuru kağıdın üzerine düzgünce yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırınınızın pişirme ayarına göre 10'uncu dakikadan sonra kontrol edin. Piştikten sonra keki yağlı kağıttan sıyırın. Hazırladığınız pudingin yarısını kekin üzerine döşeyin. Cevizin yarısını üzerine serpin. Keki rulo yaparak sarın. Kalan pudingi üzerine dökün. Kalan cevizlerle üzerini süsleyin. Oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra buzdolabında soğutun. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
4 yumurta 1 su bardağı şeker 1.5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Muhallebisi için 1 paket hazır puding 500ml süt Üzerine Dövülmüş ceviz

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.