HAZIRLANIŞI
Etleri ve patatesleri şerit şeklinde doğrayın. Tencereye sıvı yağı koyun, soğan ve eti ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Domates ve biber salçasını da ilave ettikten sonra 10 dakika daha kavurun. Su, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın. Şerit şeklinde doğranmış patatesleri havlu peçetenin üstüne alarak iyice kurutun, fritözde kızartın. Ocaktaki etle patatesleri harmanlayıp servise hazır hale getirin. Domates sos için, yağı tavaya alın. Domates, tuz, kekik ve dövülmüş sarımsağı ilave edip karıştırın. 15 dakika pişirin. Tava yoğurdunu iyice çırpın. Pişen yemeği servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu, yoğurdun üzerine de domates sosunu dökün. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
450 gr dana eti (yağsız ve sinirsiz tranç eti) 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy domates 3 adet sivri biber 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı sıcak su 2 adet orta boy patates 200 gram tava yoğurdu Tuz, karabiber Domates sos için 2 adet orta boy domates 50 gr tereyağı 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik Yeterince tuz
KOLAY PROFİTEROL
HAZIRLANIŞI
İlk olarak margarini kısık ateşte eritip su ve unu ekleyerek karıştırın. Katı bir kıvam alacaktır. Pürüzsüz olarak 3 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca yumurtaları tek tek içine kırın ve iyice yedirin. Hazırlanan hamuru elinizi ıslatarak küçük toplara bölün ve yağlı kağıtlı fırın tepsisine alın. 160 derecede fırında kızarana kadar pişirin. Kreması için malzemeleri karıştırıp ağır ateşte pişirin ve ılımaya bırakın. Pişmiş olan hamur toplarının alt kısmını bıçakla kesip içini hazırlanan krema ile doldurun ve servis tabağına alın. Üzerine çikolata sos dökün. Afiyet olsun.
MALZEMELER
Hamuru için 100 gr margarin 1 su bardağı su 1.5 su bardağı un 3 yumurta Kreması için 2.5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 3 çorba kaşığı un 1 yumurta 1 paket vanilya Üzeri için 1 paket çikolata sos