X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Altı Ezmeli Tavuklu Tike Kebap
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Altı Ezmeli Tavuklu Tike Kebap

  • Giriş Tarihi: 8.7.2015
Altı Ezmeli Tavuklu Tike Kebap
Altı Ezmeli Tavuklu Tike Kebap

HAZIRLANIŞI
Domatesleri yıkayın ve kağıt peçete ile kurulayıp sivri bibelerle birlikte 190 derece fırında bütün olarak kabukları kızarana kadar pişirin. Çok küçük parçalara dilimleyin ve beklemeye alın. Tavuk etini küçük kuşbaşı olarak doğrayın. Tavada ayçiçeği yağını kızdırıp etleri ilave edin ve etler salmış olduğu suyunu çekene kadar kavurun. Sarımsakları ilave edip kısa bir süre sonra baharatları verin ve kısık ateşte bekletin. Domatesleri tereyağında tavada soteleyin, biber salçasını ekleyip karabiber ve tuzunu verin. Servis tabağına önce domatesleri, üstüne de eti ekleyin. Rendelenmiş kaşar serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
450 gr tavuk göğsü 1 kg domates 3 diş sarımsak 2 adet sivri biber 120 gr rende kaşar 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz, karabiber

KAZANDİBİ


HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerenin içine süt, pirinç unu, vanilya ve şekeri ekleyin. Kısık ateşte yavaş yavaş sürekli karıştırıp topaklanma olmasına izin vermeyin ve kaynatın. Muhallebi tamamlanmış olur. Aliminyum veya çelik tepsinin içini margarin ile yağlayıp üzerine pudra şekeri serpin. Pişen muhallebiden tepsinin her alanına dökün ve her yeri eşit olacak şekilde yayın. Tepsinin altını orta ateşte ocağa verin ve muhallebinin karamelleşmesini sağlayın. Tepsiyi ateşten alın içi su dolu büyük bir tepsiye oturtup soğumaya bırakın. 3 saat soğuk dolapta bekletin. Servis etmeden önce kare halinde kesip karamel kısmı üste gelecek şekilde ters çevirin. Üzerine isteğe göre Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
3 yemek kaşığı pirinç unu 4 su bardağı süt 3 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 3 çorba kaşığı pudra şekeri