X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kaşarlı mantarlı tavuk sarma
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kaşarlı mantarlı tavuk sarma

  • Giriş Tarihi: 10.7.2015
Kaşarlı mantarlı tavuk sarma
Kaşarlı mantarlı tavuk sarma

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini 2 parçaya bölün ve et döveceği ile hafif inceltin. Hepsini tamamladıktan sonra tuz ve karabiberi üzerlerine serpiştirin. Mantarları tavada soteleyip soğutun. Tavukların içini kaşar, mantar ve tereyağı ile doldurup rulo biçiminde sarın. Uçlarını kürdan ile tutturun. Sarma işlemi tamamlayıp sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp sıvı yağda kızartın. Kürdanlarını çıkarın yanında garnitürle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER
2 adet bütün kemiksiz tavuk göğsü 1 su bardağı rende kaşar 200 gr mantar 200 gr tereyağ Tuz, karabiber 1 su bardağı un 1 su baradağı galeta unu 3 yumurta 200 gr ayçiçeği yağı

PANNA COTTA

HAZIRLANIŞI
SÜTÜN içine jelatin ve nişastayı koyup karıştırın. Küçük bir tencerenin içine kremanın tamamını boşaltıp şekeri ilave ederek karıştırın ve kısık ateşte kaynatın. Nişasta ve jelatini kaynayan süte yavaşca ilave edip muhallebi gibi pişirin. Su ile ıslatılmış kalıp veya pet bardaklara yerleştrip buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kalıbı ters çevirip çıkarın ve servis tabağına alın. Arzunuza göre franbuaz sos ve dilim meyveler ile servis edin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
400 gr krema 1.5 su bardağı toz şeker 2 tatlı kaşığı dana jelatin 2 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı nişasta

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY Su Otel Aşçıbaşı

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.