X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Dondurmam Gaymak
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Dondurmam Gaymak

  • Giriş Tarihi: 12.9.2015
Dondurmam Gaymak
Dondurmam Gaymak

Çocukluğumdan dondurma ile ilgili zihnimde kalan en net şey; 'dondurmam gaymak' sözleri… Ben dondurma uzmanı değilim. Ancak dondurmada artık kaymağın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Büyük, küçük hepimizin çok sevdiği, özellikle yazın vazgeçemediğimiz en keyifli tercihimizdir dondurma. Sıcaklarda yürüyüşlerimizin uğrak noktasıdır dondurmacı. Yazın en ferahlatıcı yiyeceği, vazgeçilmez tatlısı. Sanırım yeryüzünde evrensel olan yiyeceklerin başında gelir dondurma. Dondurmanın faydalarını, içeriğini anlatmaya gerek yok, hepimiz biliyoruz dondurmayı. Bu hafta Metin Kasapoğlu caddesindeki Gurme Dondurma'da Celal Subaşı ve Sinem Özbey'e misafir oldum. Tabir yerindeyse tam bir dondurma şöleni yaşattılar. Dondurmalarını Elmalı'daki çiftliklerindeki keçilerinden elde ettikleri sütten imal ediyorlar. Tam bir entegre sistemi kurulmuş. Sütler keçilerden direkt tanka, oradan işlenerek dondurma haline geliyor. Kullanılan her türlü katkı maddesi; kaymak, çilek, karadut, böğürtlen vs. doğal ve yine Elmalı'dan temin ediliyor. Gurme Dondurma'da glikoz, bitkisel yağ, mısır şurubu gibi şeyler kullanılmıyor. Yine kullanılan salep de doğal… Dondurmayı yerken ağzıma buz parçacıkları gelmedi. Çikolatalı denemeye değer, dondurma mı tatlı mı yiyorum endişesi yaşayabilirsiniz. Bitter çikolata kullanılmış, şeker oranı düşük. Çikolata ve dondurma, iki ayrı süper lezzet bir arada. Yine ayrı bir lezzet, bal badem Gurme Dondurma'da ayrı bir teknikle yapılıyor. Bu teknik sayesinde bal bademli dondurma başka bir forma dönüşmüş. Bana göre Gurme Dondurma'da dondurma severler için yaptıkları en iyi hizmetten birisi de Stevia denilen ve şeker otu olarak bilinen doğal bir bitkiden diyabet hastaları ve şeker tüketmek istemeyenler için yaptıkları dondurmalar. Yine dondurma olarak bilinen ancak süt barındırmayan sorbeler ideal tat ve kıvamda. Çilekli, böğürtlenli, karadutlu, limonlu olanları tattım. Ben çok beğendim. Ağzıma buz parçacıkları gelmedi ve kıvamı ideal. Meyvelerin tamamı doğal ve Elmalı'dan mevsiminde temin edilerek kullanılıyor. Celal Bey'le sohbetimizde kendi çiftliğindeki keçilerinden ürettiği sütten yaptığı dondurmaları süt aşamasından son aşamaya kadar gerek kullandığı teknikler, gerek kullandığı doğal maddeler açısından baktığımızda Gurme Dondurma için, büyük emek ve çaba sarf ettiğine şahit oldum. Doğal olarak en çok güvendiği şey de sütü. Gurme Dondurma'da keçi sütü kullanılıyor olması, glikoz kullanılmaması, şeker tüketmek istemeyen ve diyabetliler için Stevia'dan faydalanmaları, doğal kaymak kullanmaları, dondurmalarının buzlu olmaması, doğal taze meyve kullanmaları dondurmaya olan güveni arttırıyor. Gurme Dondurma ve Celal Subaşı'ya keçi sütü ve dondurma ile ilgili yolculuklarında başarılar dilerim. Başta çocuklar olmak üzere, dondurma yiyebilme ve o tattan zevk alabilecek günlere sahip olmamız dileklerimle…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.