X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER AZİZ SERÇE: Tarihi Kaleiçi'nde yemek
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

AZİZ SERÇE: Tarihi Kaleiçi'nde yemek

  • Giriş Tarihi: 10.10.2015

Bazen sadece o özel yemek için kilometrelerce yol gidilir. Bazen o özel yerde o yemeği yemek için onca zahmete katlanılır. Bu özel yer kimi zaman doğasıyla, kimi zaman mimarisiyle, kimi zaman tarihi özelliği gereği öne çıkar. Biz Antalya'da yaşayanlar bu açıdan çok şanslıyız. Yemek için konumu ya da özelliği açısından öne çıkan fazla sayıda işletme seçeneğimiz var. Antalya bize deniz manzaralı alanlarda, yeşil doğayla iç içe alanlarda ya da tarihi alanlarda yemek hizmeti sunan işletme seçenekleri sunuyor. Bu hafta ben de tercihimi Antalya'ya zenginlik katan, Antalya'nın prestij ödülü kazanmasına neden olan Kaleiçi'nden yana kullandım. Agatha Lodge & More'dan içeri girer girmez kendimi özenle restore edilmiş, tarihi dokusunu çok iyi yansıtan çok şık bir mekanda buldum. Agatha'da işletmeci Carole Muller ve Halil Usta'ya misafir oldum. Carole, Fransa'dan restoran işletmecisi bir babanın kızı ve aynı zamanda Michelin yıldızlı bir şefin kardeşi olmasının getirdiği bilgi birikimi ve tecrübe ile Agatha'ya farklı bir kimlik kazandırmış. Menüsü Avrupa ve Anadolu'dan izler taşıyor. Bu seçkin menüden şaşırtıcı tatlardan bazıları şöyle: Rulo dana carpacio, rogforlu file mignon, peynir çeşitleri, kuru meyvelerden oluşan bir aperatif tabağı, görüntüsü ve sunduğu tatlar ile bazen yemek öncesi, bazen de tek başına birçok içeceğe eşlik edebilecek bir seçenek. Hemen arkasından gelen Beluga mercimek salatası bizim kültürümüzden, yenilenmiş denemeye değer bir tat. Yanında bize Hatay yöresine özgü bandırmalık zeytinyağı ile birlikte sunulan Zahter. Araya uzaklardan bir tat olan Suşi tabağı Abdullah Usta'nın dokunuşu ile sevenleri için bir fırsat sunuyor. Yine Anadolu'dan anne tarifi olan yuvalama masaya renk katıyor. Başka bir sürpriz olan Kilis tava ise kıvamı, yağ, baharat oranı ile Agatha'da Avrupa ve Anadolu sentezi için iyi bir örnek oluşturmuş. Kekik soslu patates püre ve Rotatouille ile sunulan kuzu sırtı, ana yemek için ideal seçeneklerden bir tanesi. Diğer ana yemek üç renkli Kinoa ve Rotatouille sunulan dana bonfile pişme oranı ve tadı ile iyi bir seçenek. Agatha Kaleiçi'ndeki konumu, tarihi mimarisi, Carole'nin dokunuşları, Avrupa ve Anadolu'dan sentezlenmiş menüsü, kullanılan taze malzemeleri, doyurucu porsiyonları fine dining için iyi bir seçenek. Sevgi ile yapılmış yemeklerle buluşmanız dileği ile…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.