AZİZ SERÇE: Mutfakta yemek pişiren patronlar

Giriş Tarihi: 7.11.2015
AZİZ SERÇE: Mutfakta yemek pişiren patronlar
Şehrin göbeğinde ama gürültüden uzak, içeri girerken bir yazlığın bahçesine giriyormuş gibi bir duygu uyandırıyor Hayal Mutfak. Doğal bir ortam yaratılmış, sanki bir arkadaşının yazlığına oturmaya, yemek yemeye gitmişsin gibi bir eda ile oturduk. Değişik tarzlarla tanıdığımız, bize yıllardır Hayal markası ile hizmet sunan Tolga Bey'le, daha çok yeni açmış olduğu Hayal Mutfak'ın bahçesinde başladık sohbete. Karşılaşmamızda mutfak şeflerinin giydiği kıyafet vardı üzerinde. Sohbetimiz açık tarzla yapılmış olan mutfak da başladı. Tolga Bey bir taraftan yemek yaparken diğer taraftan tava sallıyor, bir şeyler doğruyordu. Tolga Bey mutfak şefi, yönetici, tedarikçi, misafir karşılama gibi birçok şeyi anda yapıyordu. Temel felsefesinin kaliteli ürün kullanmak olduğunu her fırsatta ifade etti. Tolga Bey burada bazı yeniliklerle hizmet veriyor. Mesela bahçesinde her misafirin yemeğine tat katkısında bulunmak ve yemeğinin aromasını zenginleştirmek istediğinde ulaşabileceği; biberiye, tarhun otu, kekik, limon otu, lavanta gibi bitkiler yetiştiriyor. Başka bir yenilik ise salata, pizza, tost ve omlet istendiğinde, misafire verilen listedeki ürünlerden yaptığı seçimlere göre, kendi zevkine uygun bir yemek sipariş etmiş oluyor. Böylece herkes kendi damak tadına uygun bir yemek üretmiş oluyor. Hayal Mutfak misafirlerine Cafe Bistro konsepti ile hizmet sunmak istiyor. Aşina olduğumuz yemeklerin bir kısmını en doğal hali ile, bir kısmını ise ihtiyaca, kişiye özel halde pişirmek ve sunmak İstiyor. Amaçları misafirlerine doğal ortamda, doğal yemeklerle keyifli bir zaman geçirmelerini sağlamak olduğunu ifade ediyor. Bunun için içeceklere eşlik edecek veya yemek öncesi sunulabilecek özenle hazırlanmış tabakları var. Peynir tabağı; mandalinalı ve domatesli tulum gibi ilginç peynirler, marine edilmiş peynir, rokfor vs. Başka ilginç ve beğenilen diğer tabak ise turşu tabağı; ev turşuları, balzamik ve zeytinyağından oluşuyor. Turşu ve peynir tabağını denedikten sonra pancarlı makarnayı denedim. Tamamen kendi üretimleri olan ve makarnanın hamurunda kullanılan pancarlı makarna iyi bir kombinasyon. Diğer bir tat ise güzel sunumu ile brokoli çorbası. Madem bir bistrodayız, bir de bonfile deneyelim dedik. Sade görünümü ile çoğu misafirin isteyebileceği, bildiğimiz patates püresi eşliğinde bonfile, patates ve etin vazgeçilmez ikilisi bir arada, bonfile kıvamında pişmiş uygun aroması ile püre ile iyi bir ikili olmuş. Hayal Mutfak'ın her departmanında yer alan, bütün süreçlere hakim olan, yemek sevdalısı Tolga Bey yeniliklerle yine bizlere iyi bir hizmet veriyor. Yine Ahmed Arif'in bir dizesinde dediği gibi 'Dolu sofra, gülen anne, gülen çocuklar' sayısının daha fazla olması dileklerimle…

ARKADAŞINA GÖNDER
AZİZ SERÇE: Mutfakta yemek pişiren patronlar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz