HAZIRLANIŞI
Kıymaya rendelenmiş kuru soğanı ve rendelenmiş ekmekleri ilave edin. Yumurtayı da içine ilave ederek hamur gibi yoğurun. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyerek harç elinize yapışmayana kadar yoğurmaya devam edin. Yuvarlak köfteler yapın ve kızgın yağlı tavada kızartıp servis yapın.
MALZEMELER
500 gram köftelik kıyma, 1 yumurta, 2-3 dilim kuru ekmek, 1 baş orta boy kuru soğan, Tuz, Karabiber, Kimyon, Nane.
GASEFE
HAZIRLANIŞI
Kayısıları 5 saat önceden ıslatın. Ardından 3 dakika kısık ateşte pişirin. Pişen kayısıları servis tabağına alın ve eritilmiş tereyağını üzerine döktükten sonra en üste cevizleri serpin. İsteğe göre kaymakla da servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
4 kişilik 500 gram kuru kayısı, 3 su bardağı su, 3 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz.