Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Fırında bütün tavuk

Giriş Tarihi: 20.6.2016
Fırında bütün tavuk
HAZIRLANIŞI
Tavuğu 15 dakika düdüklü tencerede haşlayın. Diğer tarafta sosu hazırlayın ve salçanın içine tuzu, baharatları, zeytinyağı ve iki kepçe haşladığınız tavuğun suyundan ekleyip karıştırın. Tencereden çıkardığınız tavuğu fırın tepsisine yerleştirin. Kaşıkla hazırladığınız sostan üzerine gezdirin. Patatesleri soyup ortadan ikiye bölün veya isteğinize göre köp küp yapın. Kalan sosun içine dökün. İyice karıştırın ve tepsiye tavuğun etrafına yerleştirin. 200 derece fırında tavuk kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
1 adet bütün tavuk,
5 adet patates,
2 yemek kaşığı salça,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz ve zeytinyağı.

KÜNEFE

HAZIRLANIŞI
Şerbeti hazırlamak için tencereye toz şeker ve su koyup kaynatalım. Kaynamaya başlayınca içerisine birkaç damla limon suyu sıkıp ocağın altını kısalım. Kısık ateşte 20 dakika kadar kaynattığımız şerbeti ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Küçük bir kapta 50 gram tereyağı ve 1 yemek kaşığı pekmezi iyice karıştıralım. Kadayıfları didikleyip birbirinden ayıralım ve küçük küçük doğrayıp tepsinin üzerine alalım. Üzerlerine eritilmiş 100 gram tereyağını dökülüp iyice harmanlayalım. Sıkıştırılan kadayıfların üzerine peynir dilimlerini koyalım. Peynirlerin üzerine tekrar kadayıf koyalım ve üzerine künefe kabıyla bastırılıp iyice sıkışmasını sağlayalım. Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirip iki yüzü kızarınca ocaktan alalım ve hemen üzerine 1 kepçe ılık şerbet dökelim. Üzerini arzuya göre süsleyip sıcak servis yapalım.

MALZEMELER
(4-5 kişilik)
250 gram taze kadayıf,
100 gram tereyağı,
250 gram tuzsuz eriyebilen künefelik peynir,
6 adet küçük künefe kabı veya tepsi.
Tabakları yağlamak için; 50 gram tereyağı,
1 yemek kaşığı pekmez.
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, bir kaç damla limon suyu.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Fırında bütün tavuk
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz