X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Sebzeli lazanya
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Sebzeli lazanya

  • Giriş Tarihi: 2.7.2016
Sebzeli lazanya
Sebzeli lazanya

HAZIRLANIŞI
Lazanyaları tuz ve çok az yağ ilave edilmiş suda haşlayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanları rendeleyin. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanları kavurun, domates ilave edilip suyu çekinceye kadar pişirin, tuz ve abiber ilave edip ateşten alın. Beşamel sos için margarini, unu ekleyip pembeleştirin, sütü azar azar ilave edip koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın. Lazanyaları süzün, fırın kalıbını yağlayın ve bir sıra lazanya bir sıra domates sos olacak şekilde dizin. Beşamel sos ve kaşar peynirini ilave edin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin sıcak servis yapın.

MALZEMELER
30 DAKİKA
6 kişilik 1 paket lazanya, 4 domates, 2 soğan, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber. Beşamel sos için

MALZEMELER
25 gram margarin, 1 kahve fincanı un, 2 su bardağı süt, 1 tutam tuz, ve karabiber.

YOĞURTLU KÖPÜK TATLISI

HAZIRLANIŞI
akını kar halinde çırpın. Toz şeker ve balı bir kaba alıp 3 kaşık suyla sulandırın ve orta ateşte ısıtın. Karışıma yumurta aklarını yavaş yavaş yuvarlak çevirerek ilave edin. Tamamen soğuyuncaya kadar çırpın. Yoğurdu yavaşça ekleyin. Hazırladığınız köpüğü kaselere paylaştırın. Çilek ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER
2 yumurta akı, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1,5 su bardağı yoğurt, 1,5 çorba kaşığı bal, 3 çorba kaşığı sıcak su, 300 gram çilek ve nane yaprağı.