HAZIRLANIŞI
Kanatları 10 dakika tuzlu suda bekletip iyice duruladıktan sonra süzün. Salça, yoğurt ve baharatları iyice karıştırın. Kanatları bu karışıma atın ve iyice sosu yemesini sağlayın. Yağlanmış fırın tepsisi veya yağlı kağıt üzerine dizin. 250 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
kişilik 1 kilo kanat, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı yoğurt, isteğe bağlı oranda tuz, kekik ve karabiber.
ISLAK ÇİKOLATALI KEK
HAZIRLANIŞ
Şeker ve yumurtaları çırpın. Süt, kakao ve yağ ilave edin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın ve gerisine un, kabartma tozu ile vanilya ekleyin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, önceden ayırmış olduğunuz 1 bardak karışımı kekin üzerine iyice çekilerek dökün. Servis esnasında vanilyalı dondurma veya çikolata sosu lezzet katacaktır.
MALZEMELER
4 yumurta, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, kabartma tozu, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un ve vanilya.