Lavanta turizmi

Giriş Tarihi: 27.8.2016
Lavanta turizmi

lavanta üretiminin yüzde 80’ini yapan Kuyucak köyü turizme adım attı

gül yağı üretiminin yüzde 65'inin gerçekleştirildiği Isparta, son yıllarda artan yetiştirme alanları ve miktarı ile lavanta üretiminin de üssü oldu.

DÜNYA AKIN EDİYOR
Ürünün dikim ile yetiştirilmesinin kolay ve üretim maliyetlerinin düşük olması nedeniyle boş arazilere ekilmeye başlanan lavanta, aradan geçen yıllarda 2 bin 500 dekarlık üretim alanına ulaşarak, Kuyucak'ı hasat zamanı öncesi adeta 'mor' renge boyar hale geldi. Başlangıçta sadece Kuyucak ve çevre köy sakinlerinin haberdar olduğu lavanta bahçelerinin eşsiz manzarasına 'den hatta ABD ve Meksika'dan gelen binlerce insan şahit oluyor. Doğa ve fotoğraf tutkunlarının uğrak mekanı haline gelen köyde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Anadolu Efes iş birliğinde yürütülen Gelecek Turizmde Proje çağrısı kapsamında hazırlanan 'Lavanta Kokulu Köy Projesi' ile turizmin sürdürülebilir hale getirilmesi amaçlanıyor.

20 BİN ZİYARETÇİ
Geçen sene 3 bin turistin ziyaret ettiği 251 nüfuslu Kuyucak köyü, bu yıl nüfusunun 80 katı olan 20 bin ziyaretçiyi ağırlar hale geldi.Yapılacak yeni çalışmalarla ziyaretçi sayısının arttırmayı hedefleyen köyde, Temmuz ayının ortalarına doğru başlayan 'Lavanta Mevsimi' köylülerin ürünün hasadının yapılmasıyla sona erdi. Yörede bu yıl 300 ton yaş lavanta çiçeğinin üretilmesi hedefleniyor.
ARKADAŞINA GÖNDER
Lavanta turizmi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz