X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Damakları coşturan lezzetin adı: Tantuni
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Damakları coşturan lezzetin adı: Tantuni

  • Giriş Tarihi: 16.11.2016
Damakları coşturan lezzetin adı: Tantuni
Damakları coşturan lezzetin adı: Tantuni

Mersin'in Türkiye'ye yayılan lezzeti tantuni damaklarda şenlik yapmaya devam ediyor. Kent ile özdeşleşen tantuni sadece Mersinlilerin değil, Türkiye'nin vazgeçemediği lezzetlerden biri haline geldi. Satırla doğranmış taze dana etinin kırmızı toz biber ve sıvı yağ ile harmanlanıp özel sac üzerinde pişirilmesiyle ortaya çıkan tantuni genellikle açık ekmek denen bir tür küçük yufka içinde dürüm yapılarak servis ediliyor. Tabi bu lezzet kadar Mersin'de bunların nerelerde yenildiği de çok önemlidir. Mersin'de tantuni konusunda öne çıkan iki yer Memoş ve Yaprak Tantuni'dir. İkisinde de tantuninin lezzeti bir başka güzeldir. Siz siz olun Mersin'e gelip de tantuni yemeden dönmeyin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.