X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Havucun lezzet yolculuğu: Cezerye
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Havucun lezzet yolculuğu: Cezerye

  • Giriş Tarihi: 16.11.2016
Havucun lezzet yolculuğu: Cezerye
Havucun lezzet yolculuğu: Cezerye

Mersin mutfağının en bilinen tatlısı olan cezerye için, yüksek kalorili özelliği ile yöresel bir enerji yiyeceğidir diyebiliriz. İsmini havucun Arapça adı 'cezer'den alan cezerye, geçmişten günümüze Mersin yöresinin en bilinen tatlısıdır. Herkesin çok sevdiği atıştırmalık tatlı türü olan cezerye sadece ağzı tatlandırmakla kalmıyor. Birçok faydalı besin maddesiyle yapılan cezerye gözlerden cilde, kolesterolden yaşlanmaya kadar birçok fayda sağlıyor.

İŞTAHI KABARTIYOR
Cezerye, havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır. Bazen yerfıstığı ya da Antep fıstığı da kullanılabilir. Şeker ve hindistancevizi ile yapılan bir tür pestil tatlısı olan cezerye Mersin'den Türkiye'ye yayılmış bir üne sahiptir. Mersin ve Tarsus'ta başta kuruyemişçiler olmak üzere hemen her yerde bulunan cezerye lezzetiyle dünya tatları arasına girmeyi başarırken, tadı ve kokusu ile de iştah kabartıyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.