X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İçi sürprizlerle dolu bir tat: Kerebiç
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İçi sürprizlerle dolu bir tat: Kerebiç

  • Giriş Tarihi: 16.11.2016
İçi sürprizlerle dolu bir tat: Kerebiç
İçi sürprizlerle dolu bir tat: Kerebiç

Ortadoğu'dan Mersin'e göç eden Araplar sayesinde 1800'lü yıllardan bu yana Mersin'de tüketilen kerebiç tatlısı kentin markası oldu. Hafif lezzeti ile bilinen kerebiç, usta ellerde yapıldığı zaman damakta bıraktığı eşsiz lezzetiyle ününü tüm Türkiye'ye yaydı. Zaman içinde Mersin yöresine özgü vazgeçilmez bir tatlı halini alan kerebiç ilk başlarda sadece Ramazan aylarında yapılsa da şimdilerde yılın 12 ayı yenen bir tatlı olarak tezgahları süslüyor. İrmiğin içine fıstık veya ceviz konularak hazırlanan ve görünüşü içli köfteyi andıran kerebiç, ilk bakışta kremayı andıran, ancak çöven otunun kökünden hazırlanan köpükle servis ediliyor. Kentin hemen hemen her noktasında satışa sunulan kerebiç, şehir dışından gelen lezzet tutkunlarının da vazgeçemediği bir tatlı oldu. Günün her saati servis edilen kerebiç tatlısı görüntüsü kadar lezzetiyle de dikkat çekiyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.