Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini tek başına karşılayan Isparta'da 25 bin dönüme ekilen güllerin hasadına başlandı. Isparta'da diğer bölgelere göre daha alçakta kalan Kılıç ve Senir beldelerinde üreticiler, gül çiçeğinin açmasıyla hasada başladı. Güneşin yağ oranını azaltması nedeniyle sabah erken saatlerde bahçelerine giden üreticiler, topladıkları gülleri fabrikalara gönderdi.
KIŞ MEVSİMİ GÜZEL GEÇTİ
Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, mayıs ayının gelmesiyle kentte 2017 gül çiçeği sezonunun başladığını belirtti. Bu yılki hasadın verimli geçeğini beklediklerini dile getiren Çelik, kışın herhangi bir don olayıyla karşılaşmadıklarını, gelecek günlerde de hava şartlarında bir sıkıntı olmaması halinde sezonu istedikleri gibi geçireceklerini aktardı.
YÜKSEK REKOLTE BEKLENTİSİ
Yaklaşık 7 bin ton civarında rekolte beklediklerini anlatan Hasan Çelik, geçen yıl yaklaşık 6 bin 500 tonluk bir rekolte elde ettiklerini anımsattı. Çelik, hasat sezonunun yaklaşık 45 gün süreceğini, havanın yağışlı olması halinde sezonun 52 güne kadar uzayabileceğini ifade etti. Bu yıl gül çiçeğinin çok verimli olduğunu anlatan Çelik, güldeki rekoltenin beklentilerini karşılayacaklarını kaydetti.