'Füzyon mutfak'ta dünya mutfağından birçok lezzet farklı malzemeler kullanılarak sofralara taşınıyor. Atlı Spor Kulübü içinde hizmet veren ART Restaurant'ın Başaşçısı Murat Tosun, yeni yemekler yaratmayı çok sevdiğini belirterek, "Füzyon mutfakta özellikle yaratıcılık ön plana çıkıyor. Ben daha var olan bir yemeğin üstünde oynamaktansa yeni tatlar yaratmayı seviyorum. Özel sunumlar da bunun bir parçası" diye konuştu. Yemek yapmayı sevenlerin yaratıcılıklarını kullanarak ortaya çıkardığı 'füzyon mutfağı'nda dikkat edilmesi gerekenler olduğunu hatırlatan Tosun, "Bu mutfakta var olan bir şeyi daha da geliştiriyorsunuz. Sunuma ise çok önem vermeniz gerekiyor. Bir diğer önemli unsur ise dondurulmuş değil, taze ürün kullanmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra malzemelerin keşleşmesine de dikkat edilmeli. Doğru malzeme yemeğinizi daha da lezzetli kılar" dedi.
Piruhi Mantısı
Hazırlanışı Hamurumuzu uygun kıvama gelene kadar yoğurup, ince bezeler hazırlayın. Merdane yardımıyla açıp, kare şeklinde kesin. Taze ıspanağınızı bir tavada soteleyin ve içene biraz tarçın ekleyin. Sonra ezine keçi peynirini ve ıspanağı kare şeklinde kestiğiniz hamurun içine koyun ve üçgen şeklinde katlayın. Daha sonra kaynayan suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın. İsteğe göre tereyağını üzerine dökebilir ya da yağda mantıları tereyağıyla birlikte biraz pişirebilirsiniz. Sunumunuzu küçük domateslerle süsleyebilirsiniz.
Malzemeler:
Ispanak 50 gr
Tarçın 5 gr
Karabiber 3 gr
Sarımsak 5 gr
Ezine peyniri 10 gr
Yoğurt 20 gr
Tereyağı 20 gr nnDomates
Tuz Hamuru İçin
Un 50 gr
Yumurta 40 gr
Tuz 3gr nnMaya 1 gr