Bağışıklık sistemine bağlı bir sindirim sistemi rahatsızlığı olan çölyaklılar, glutensiz gıda tüketmek zorunda oldukları için Ankara'da hizmet veren hiçbir restoranda yemek yiyemiyor. Ankara Çölyak Derneği Başkanı Şebnem Ercebeci Çınar, İstanbul'da restoranların menülerine çölyak hastaları için uygun yemekler koymaya başladığını ancak Ankara'da bunun mümkün olmadığını söyledi.
"KENDİMİZ GÖTÜRÜYORUZ"
Çınar,"Ankara'da bu konuda duyarlı davranan bir mekan yok. Çölyak hastaları bir yere gittiği zaman kendi yemeklerini de yanlarında götürmek zorunda kalıyor. Hiçbir restoranda yemek yiyemiyoruz. Glutensiz gıdalarla yemek yapan yerler olmasını istiyoruz" dedi. Çölyak hastalığıyla ilgili farkındalığın arttığını ve her gün birçok kişiye çölyak tanısı koyulduğunu anlatan Çınar, "75 kişiden biri çölyak hastası. Ankara'da bu sayı 3 bin 500. Bu ülkede restoran sahipleri ve çalışanları bu hastalığın farkında değil. "Biz çölyak hastayız" dediğimizde yüzümüze bakıp, ne olduğunu anlamıyorlar. Bu nedenle ilk olarak gıda sektöründe çalışanların eğitilmesi gerekiyor" diye konuştu.