Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, ekmek israfının önlenmesi için hazır değil doğal maya kullanılmasını önerdi. Sümer, hazır maya kullanıldığında ekmeğin iki gün içerisinde küflendiğini belirterek, "Oysa doğal maya ile yapılan ekmek uzun süre küflenmeden kalabiliyor. Büyük ekmek yerine gobit türü ekmek üretilmeli. Bu tür ekmekler lokantalarda, tatil kampları, kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılarak israfın önlenmesine katkı sunulmalı" dedi.
Öğrencilere burs verilebilir
Sümer, Türkiye'de bir yılda çöpe atılan 2.1 milyar ekmeğin 542 bin ton buğdaydan yapıldığını anımsatarak, şöyle konuştu: "Bu miktarda buğday Kırıkkale'de 2 yılda üretiliyor. İsraf edilen ekmeğin parasal değeri ise 1.5 milyar lira.Dinimiz de israfı yasaklıyor. İsraf önlenirse, aylık 275 liradan 5.5 milyon öğrenciye burs verilebilir."