Denizi olmayan ancak balık tüketimi en yüksek iller arasında bulunan Ankara'da hizmet veren Deli Yengeç, müşterilerine sıcak ortamında kaliteli hizmet veriyor. Başkent'te uzun yıllar ünlü balık restoranlarında yöneticilik yapan Recep Özen, şimdilerde kendi mekanını işletiyor. Özen, herkesin tutkuyla bağlı olduğu bilindik balıkların yanı sıra mekanda özellikle karides, yengeç, midye, ıstakoz gibi kabuklu deniz ürünlerini de müşterilerle buluşturuyor.
FAR KLI LE ZZETLER
"Denizden babam çıksa yerim" diyenler için ideal bir yer olan bu mekanda balık dışında diğer deniz canlılarını bulmanız mümkün. Mekan sahibi Özen, "Ankara'da önemli bir eksiklikten yola çıkarak, burayı açtık. Bu eksiklik, balık dışındaki deniz ürünleriydi. Başkent'teki restoranlara baktığımızda aşağı yukarı aynı mezelerle aynı balıklarla karşılaşıyoruz. Balık dışındaki deniz ürünleri arasında kalamar ve karidesten başka bir şey bulamıyoruz" dedi.
AKVARYUM KONSEPTİ
Bu boşluğu doldurmak için kolları sıvayan Recep Özen, kısa süre önce hizmete soktuğu restoranında yavaş yavaş balık dışındaki deniz canlılarını da servise sunmaya başladı. Önümüzdeki günlerde restoranın içine kurulacak akvaryumda üretime geçmeyi, konuklara balık dışındaki deniz ürünlerini taze taze sunmayı hedefleyen Özen, Ankara'da bu alanda ciddi farklılıklar yaratmayı hedefliyor.