Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun düzenlediği "Hijyen Kursu"nu başarıyla tamamlayan 420 Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Büfesi işletmecisine, törenle "Hijyen Eğitim Belgesi" verildi. Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, hijyen konusunun ekmeğin üretim aşamasından başlayıp tüketicilere ulaşmasına kadar geçen aşamaları kapsadığını söyledi.
"ELDİVEN KULLANIN"
Ali İlkbahar, işletmecilerden dikkat etmelerini istediği konuları şöyle sıraladı: "Hijyen zinciri bozulmadan size ulaştırdığımız ekmeği satarken mutlaka eldiven kullanın. Kesinlikle ekmek için kullandığınız eldivenle para alıp vermeyin. Elden ele sürekli dolaşan paranın en kirli bir meta olduğunu asla unutmayın. Sizden bir başka ricam da fabrikamızda sürekli yıkanan ekmek kasalarını kirlenmemeleri için dükkan dışına çıkarmayın." Ankara Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel ise kursun önemine değinerek, Ankara'da ekmek sektöründe toplam 30 bin kişinin çalıştığına dikkat çekti.