X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Gıda zehirlenmelerine dikkat
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Gıda zehirlenmelerine dikkat

  • Giriş Tarihi: 26.5.2013

Gıda zehirlenmelerine neden olan bakterilerin sıcak ortamlarda çok kolay üreyebileceğinin altını çizen Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, vatandaşları uyardı

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, havaların ısınmasıyla gıdaların bozulma riskinin ve zehirlenme vakalarının artabileceği uyarısı yaptı. Temel, böyle bir olumsuzluk yaşanmaması için denetimlerin sıklaştırıldığını söyledi. Gıda zehirlenmelerine neden olan bakterilerin sıcak ortamlarda çok kolay üreyebileceğinin altını çizen Temel, tüketicilerin açıkta satılan gıda ürünlerinden uzak durmalarını istedi. Temel özellikle 'sokak sütleri' diye tabir edilen, hiçbir denetimden geçmeden kaçak satılan sütlerin tehlike oluşturabileceği uyarısında bulundu.

ALO 174'e ihbar edin
Özellikle süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, yumurta içeren ürünlerin çok çabuk bozulabileceğini ifade eden Temel, "Tüketicilerden de karşılaştıkları olumsuzlukları 174 ALO Gıda Hattı'na bildirmelerini istiyoruz. Bu hatta yapılan başvuruları anında değerlendiriyor ve sonuçlandırıyoruz. Planlı biçimde çalışıyoruz" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.