Ankara
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan öncesi gıda kollarında çalışan işletmelerde hareketliliğin arttığını göz önünde bulundurarak, tüketicilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için denetimlerini sıklaştırdı. İl Müdürü Muhsin Temel, Ramazan'da sofraların donatıldığına, gıda ürünlerinin üretim ve satışında hareketlilik yaşandığına dikkati çekerek, "Sofralarda güvenilir gıdaların bulunmasını sağlamak amacıyla gerekli stratejiyi belirleyerek çalışmalara başladık" dedi.
ÜRETİCİLER TİTİZ OLMALI
Ramazan ayında toplu iftarların da yapılacağına işaret eden Temel, şöyle konuştu: "Özellikle, toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulanan yerlere denetimleri artıracağız. Aynı zamanda et ve et ürünleri, üt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri üretimi yapan yerlerdeki denetimler de sıklaştırılacak. rtan üretim nedeniyle hijyen konusunda aksamalar meydana gelebilir. Bu konuda üreticilerimiz titiz olmalı."