X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Fırıncılara hijyen eğitimi verildi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Fırıncılara hijyen eğitimi verildi

  • Giriş Tarihi: 5.7.2013

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren yeni ekmek üretim ve satış kurallarına uyulduğunu anlatarak, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ilgili açıklama yaptı. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile konfederasyon arasında imzalanan protokol gereği hijyen eğitimleri verildiğini açıklayan Palandöken, esnaf ve sanatkarların ekmek israfının önlenmesine, hijyene önem verdiğini vurguladı.

YÜZDE 6'SI İSRAF OLUYOR
Üretilen ekmeğin yaklaşık yüzde 6'sının israf edildiğini, hesaplandığı zaman yıllık 1.5 milyar liranın heba olduğunu vurgulayan Palandöken, şöyle konuştu: "İsrafın baş aktörleri yerel yönetimlerin fırıncı esnafıyla girdiği haksız rekabettir. Bir de fırıncı esnafının üretim planlaması yapamaması. Köylerde üretilip pazara getirilen, araba arkasında hijyenik olmayan ortamda satışa sunulan ekmekler de israfın artmasına neden oluyor." Palandöken, ekmeklerde tam buğday oranının artırılması kararını desteklediklerini de kaydetti.