X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 10.7.2013

TARHANA ÇORBASI

YAPILIŞI
Yağlar eritilir, üzerine nane salça üzerine su kuru tarhana eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve 5 dakika daha kaynatılır. Arzuya göre sarımsak eklenebilir.

MALZEMELER
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
3 yemek kaşığı tarhana
5 su bardağı su
1 adet et bulyon
Bir çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

BARBEKÜ SOSLU TAVUK

YAPILIŞI
Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200° ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın. Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun. Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.

MALZEMELER
4 adet tavuk budu
Tuz, karabiber
300 ml. barbekü sosu veya ketçap
500 gr. kereviz sapı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şeker
1 tatlı kaşığı sirke

ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV

YAPILIŞI
Öncelikle yapışmaz tabanlı pilav tencerenize tereyağını koyun. Tereyağı hafif köpürmeye başladığında zeytinyağını ilave edin ve hemen arkasından şehriyeleri ilave edip, şehriyelerin rengi kahveleşinceye kadar kavurun. Şehriyeler kavrulduktan sonra sıcak suyu ve tuzu ilave edip, su kaynar kaynamaz altını iyice kısın ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın.

MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı dolusu tereyağı, n1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı dolusu sıcak su, tuz

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.