Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Günün menüsü

Giriş Tarihi: 13.7.2013
KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek,
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un (kaşık çok dolu olmasın)
2 yemek kaşığı sıvı yağ ve su

YAPILIŞ
Bir tencereye kırmızı mercimekleri koyun, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynatın. Mercimekler eriyince altını kapatın. Blender varsa onunla ezin. Yoksa çorbayı bir süzgeçten geçirerek, süzgeçte kalan kısmını bir kaşığın arkasıyla ezerek geçirin. Sıcak su kullanabilirsiniz. Ezme işlemi bittikten sonra bir tavada sıvı yağa unu ekleyin. Un kavrulduğunda, salçayı ekleyerek ikisini birlikte kavurun. Çok kavurmayın topaklaşmasın. Blenderınız varsa yine bu karışımı çorbaya dökerek blenderla karıştırın. Yoksa salçayı mercimeğe kattığınızda topaklaşabilir. Salçayı hazırladığınız tavaya bir iki kepçe mercimek alarak önce ezin. Daha sonra tamamını tencereye dökün. Tuzunu da ekleyin ve birkaç dakika kaynatın.

FIRINDA TAVUK
MALZEMELER
1 kilogram parçalanmış tavuk
3 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
4-5 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞ
Sıvı yağ, salçalar, karabiber ve rendelenmiş sarımsakları bir kapta karıştıralım. Patatesleri ayrı bir yerde yarım ay şeklinde doğrayalım. Yemeği pişireceğimiz tepsiye tavukları ve patatesleri ekleyelim. Üzerine de hazırladığımız sosu ekleyerek, elimizle iyice harmanlayalım. Yarım çay bardağı suyu tavanın üzerinde gezdirerek dökelim. En üste de yeşil biberleri karışık ekleyerek fırına sürelim. 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz