X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günde 3 tonluk yemek yapan hünerli aşçılar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günde 3 tonluk yemek yapan hünerli aşçılar

  • Giriş Tarihi: 15.7.2013

İftar çadırlarında oruçlarını açan 10 bin kişi için yemek hazırlayan EGO Genel Müdürlüğü aşçıları, dev kazanlarda hünerlerini konuşturuyor

Ramazan ayı boyunca Başkent'in çeşitli noktalarında hizmet veren iftar çadırlarında ücretsiz dağıtılan yemekler, Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü aşçıları tarafından hazırlanıyor. Her gün 10 bin kişiye yemek hazırlayan 50 kişilik ekip, dev kazanlarda hünerlerini konuşturarak iftar saatine kadar toplamda 3 tonun üzerinde yemek pişiriyor.

HER DAMAĞA UYGUN

Her gün 4 çeşit iftar yemeğinin ikram edildiği iftar çadırlarındaki yemekleri 50 kişilik aşçı takımının şefi Sabri Murat belirliyor. Ramazan ayı boyunca her damak tadına hitap eden yemekleri tercih ettiklerini belirten Murat, "İlk olarak bozulma riski en az olan, soğuk da tüketilebilen yemekler hazırlanıyor" dedi.

ÖZEL YÖNTEMLERLE TAŞINIYOR
Son teknoloji mutfakta, 15-20 dakika arasında ve bin kişiye, aynı anda yemek çıkarabilen teknolojinin son ürünü fırınlar kullanılıyor. 10 bin kişi için her gün yaklaşık birer ton sebze, et ve pirinç tüketiliyor. Yemekler hazırlandıktan sonra, kentin farklı noktalarındaki iftar çadırlarına, sıcaklığı koruyan özel yöntemlerle taşınıyor. Isıyı 4 saat boyunca düşürmeyen saklama kaplarına yerleştirilen yemekler, çadırların uzaklığına göre yola çıkıyor. Büyükşehir ekipleri 4 çeşit yemeği tek kullanımlık tabak, kaşık, çatal, bıçak ile su ve hurma eşliğinde dağıtıyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.