X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 15.7.2013

DOMATES ÇORBASI

YAPILIŞI
Sıvıyağ ve unu kavurun. Üstüne salçayı da ekleyip biraz kavurduktan sonra, tuzunu, karabiberini atın ve suyunu ilave ederek, hızlı bir şekilde karıştırın. Daha sonra sütü de ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştırın. Çorbanın kıvamını su ilave ederek veya su miktarını azaltarak istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Servisten hemen önce üstüne kaşar peyniri veya bir yemek kaşığı krema dökerek servis yapın.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı salça
5-6 su bardağı soğuk su
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Üstüne serpmek için kaşar peyniri

ETLİ NOHUT (YAHNİ)

YAPILIŞI
Bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir tencereye alın. Üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip ateşe koyun. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın. Etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin. 5 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin.

MALZEMELER
1.5 su bardağı nohut
1 kilogram kemikli kuzu eti
2 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
Kaynamış su